Not angka Ladrang Ayun ayun Pelog 6, lengkap dengan Bawa Retna Mulya, Cakepan, Tanjung Gunung

Ayun- ayun adalah sebuah gending Jawa berbentuk ladrang dengan mengambil nada atau titi laras Pelog 6. Dalam garap campursari biasanya didahului dengan Bawa Retna Asmara, kemudian di lanjutkan Lancaran Ayun-ayun Tanjung Gunung. Ingat! Bukan Pangkur Tanjung Gunung lho ya, itu berbeda.

Baca Retna Asmara

Duh kusumo..
kang tansah asung wardoyo
sun tatanyo den iro sing tinulusno
kawulanto sukeng tyas manestu podho
mring paduko
mangayun ayun asmoro

Bacaan Lainnya

Not Angka Ladrang Ayun-ayun laras pelog pathet 6

Di bawah ini adalah notasi Ayun-ayun lengkap dimulai dari buka, irama 1, ciblon, dan gobyok.

image: Ladrang Ayun ayun Pelog 6

Cakepan Irama 1

Ayun ayun gobyok gawe gumun tekun sarto rukun
Akeh kang kayungyun dadi srono iku datan jemu
Nyawiji ning panemu condong ing kalbu

Tulus rumangsang ayun ayun sarwo sarwi samar ngayun ayun tak kodeng emeng ngayun ayun tundhone nelongso ngayun ayun

Cakepan sindean Irama 2

bapakne thole sindhu rogo
rogo kang dho tanpo doyo

nalika niro ing dhalu
wong agung mangsah semedhi
sirep kang bolo wanoro
sadoyo wus sami guling
nadyan arisudarsono
wus dangu gen iro guling

jarwo tirto tirto wijiling angkoso
nyenyuwuno mrih kasembadane sedyo
sindhu rogo rogo kang dho tanpo doyo
dipun enget ywo supe bekti mring suksmo
kawi limo putro prio dahywang druno
gones kenes kenes wicarane
kawi limo putro prio dahywang druno
gones kenes kenes wicarane
poncosilo poncosilo.

Dinyanyikan Koor

Tansah ngayun ayun kayungyun
Temah nandang wulangun marmane nyoto mendah boyo tansah besus macak angadi sariro hangadi Busono karono hamung siro pindho mustiko esemu nimas maweh welas asih murih ojo hanandang Kaswonsih moro age prayogane tumuli gambuh rasane kang ono tambuhono kang ora ono takok eno Mring condhong ing kalbu mring ojo rengu mugo mugo adoh ing pnyendu bang bang wetan suruping Suryo ing wanci bangun tan kendhat a ngayun ayun

Lancaran Tanjung Gunung Pelog 6

Irama Lancar

. . . . 3123 . . . . 6532
. . . . 2356 5656 7653
. 2 .1 . 2. 6 . 2 . 1 3216
. 22 . 3123 . 11 . 3216

Rino wengi aku tansah ngayun ayun

Not lagu:

5612 3612 . 321 6523
2123 1216 2321 6321
6563 6532 5653 5615
1621 6321 6321 3632
5653 2126

Cakepan dinyanyikan Koor

Sesinome tanjung argo angayun ayun panggalih
Lir mulad randu kang kenthar aku kang nendyo nututi
Mring bhatari supatmi eseme lir sepet madu
Dhasare ambudoyo binudi murih lestari
Kang wus keplok lahir batin condhong roso

Ladrang ayun-ayun PDF

Bagi anda yang ingin menyimpan notasi angka ini dalam format PDF silahkan unduh di bawah ini:

Bagi anda yang baru belajar silahkan dengarkan terlebih dahulu garapannya di bawah ini, sehingga paham jalannya:

Demikian not ladrang Ayun-ayun terlengkap yang bisa kami sampaikan, semoga bermanfaat.

Pos terkait

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.